RapidVideoMaker
Gratis registreren

Een video direct na het bewerken publiceren op TikTok en YouTube

Een video direct na het bewerken publiceren op TikTok en YouTube

De gebruikelijke workflow voor het publiceren van een korte video ziet er zo uit: bewerken in de ene app, het bestand downloaden, TikTok of YouTube openen, het bestand opnieuw uploaden, de bijschrift invullen en publiceren. Elke extra stap is een plek waar je kunt vergeten daadwerkelijk te publiceren, of per ongeluk een oude export gebruikt.

Je account eenmalig koppelen

In plaats van handmatig te exporteren en opnieuw te uploaden, kun je bij RapidVideoMaker je TikTok- en YouTube-accounts rechtstreeks koppelen aan je werkruimte. Eenmaal gekoppeld kan elke video die je genereert vanaf hetzelfde scherm worden gepubliceerd, zonder de app te verlaten.

Een paar dingen die het weten waard zijn voordat je een account koppelt:

  • Een TikTok- of YouTube-account kan slechts aan één RapidVideoMaker-account tegelijk gekoppeld worden — dit voorkomt per ongeluk kruispublicatie als je meerdere klantaccounts beheert.
  • Je kiest het privacyniveau voor elke publicatie — openbaar, alleen vrienden, of privé — er is geen standaardinstelling die openbaar publiceert zonder jouw expliciete keuze.
  • TikTok-concepten worden ondersteund: een video kan als concept worden verzonden dat je in de TikTok-app afrondt en bevestigt, in plaats van direct te worden gepubliceerd.

Specifiek publiceren op TikTok

De platformrichtlijnen van TikTok vereisen een voorvertoning van de video vóór publicatie en een controle of de duur binnen de toegestane postlengte van je account valt. Beide worden automatisch afgehandeld wanneer je publiceert vanuit RapidVideoMaker — je ziet een voorvertoningsspeler en krijgt een waarschuwing vóór publicatie als je video te lang is voor jouw accounttype.

Als je Branded Content-labeling gebruikt (voor gesponsorde posts), houd er dan rekening mee dat dit niet gecombineerd kan worden met de zichtbaarheidsinstelling "privé" — TikTok vereist dat branded content zichtbaar is voor ten minste volgers, niet volledig privé.

Publiceren op YouTube

Voor YouTube stel je de titel, beschrijving en zichtbaarheid (openbaar, niet vermeld, of privé) in op het moment van publiceren, op dezelfde manier als via YouTube Studio — behalve dat je het doet vanaf hetzelfde scherm waar je net klaar bent met bewerken.

Veelgestelde vragen

Kan ik dezelfde video tegelijk op TikTok en YouTube publiceren?
Ja, als beide accounts gekoppeld zijn — je kiest de bestemming(en) bij het publiceren.

Wat gebeurt er als ik een account ontkoppel?
De koppeling wordt verwijderd en je moet opnieuw verbinden (en autoriseren) voordat je weer op dat platform kunt publiceren. Eerder gepubliceerde video's blijven onaangetast.

Is er vertraging tussen het genereren van een video en de mogelijkheid om te publiceren?
Nee — zodra je video klaar is met verwerken, is deze onmiddellijk beschikbaar om te publiceren.

Klaar om je eigen video's te maken?

Probeer RapidVideoMaker